Suur tükk ajab suu lõhki: austraallane leidis järvekaldalt surnuks lämbunud kala

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Michael Pool/Caters News/Caters News Agency/Scanpix

Üks Austraalia kalamees sattus hiljuti peale ehmatavale vaatepildile: hommikusel jalutuskäigul nägi ta järves hiiglaslikku lamepead ning lähemale jõudes selgus, et kala oli lämbunud, püüdes tervelt alla neelata latikat.

63-aastase Michael Pooli traditsiooniks on iga päev Burrilli järve ääres jalutada, ent tõenäoliselt poleks ta osanud uneski näha, mis teda tol hommikul ees ootas. Esmalt nägi Pool meetripikkust lamepead kaugelt ning kui ta otsejoones kala poole suundus, üllatas teda lamepea suust välja ulatuv latikasaba. Pool üritas kala viimaseid hingetõmbeid tegeva lamepea suust küll kätte saada, ent tolle nõelteravad hambad hoidsid latika keha tugevalt kinni ning saakloom ei saanud liikuda ei edasi ega tagasi. 

Foto: Michael Pool/Caters News/Caters News Agency

Pool nentis, et oli lamepead ka varem järves ujumas näinud ning hindas kala vanuseks umbes 18 aastat. «Ma tundsin lamepea tema seljamustri järgi ära,» sõnas Pool. «See oli täiesti jahmatav — ma üritasin latikat välja tõmmata, ent see oli liiga sügaval ja lamepea hammaste küljes kinni.»

Pooli sõnul on lamepeade kaldale nii lähedal nägemine haruldane ja tõenäoliselt sattus hiidkala madalasse vette oma saaki jahtides. «Ta hindas ahvena suurust valesti ning sööstis mõtlemata rünnakule,» arvas Pool. «See oleks umbes sama, kui inimene püüaks oma kõrist alla suruda tervet õuna.»

Kui Pool mõne tunni pärast järve äärde naases, olid linnud kalad nahka pannud ning jätnud alles vaid hunniku luid. «Loomulikult oli mul lamepeast kahju,» nentis mees. «See ei olnud kõige meeldivam viis minna, ent selline loodus kord juba on.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles