Kukkumishooaeg on alanud: Nõmmelt leiti pesast välja sadanud oravapoeg

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Möödunud esmaspäeval sai Eesti Metsloomaühing appikutse Nõmmelt — teataja oli maast leidnud oravapoja, kelle pesa polnud kuskilt paista. Üksi poleks oravapoeg ellu jäänud ning seetõttu võtsid loomapäästjad ta enda hoole alla.

Esialgu viidi oravake loomade kiirabisse ja ülevaatusel selgus, et oravaema oli olnud väga tubli ning poega hästi toitnud. Väikese orava silmad polnud veel avanenud, kuid tema kaal oli juba 106 grammi ning loomakese vanuseks hinnati umbes viis nädalat.

Oravapoeg sai endale nimeks Ponsu ning läks elama Metsloomaühingu Tallinna piirkonnajuhi Merilini juurde. Juba järgmisel päeval pärast leidmist avas väike Ponsu oma silmad ja hakkas ringi ukerdama ning tema sabagi hakkab juba kohevamaks muutuma. 

Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Kevad on saabunud ning kohe-kohe on käes aeg, mil Metsloomaühing hakkab igapäevaselt saama teateid pesast välja kukkunud või abivajavatest looma- ja linnupoegadest. Mõne sellise hädasolija leidmisel helista kohe nõu ja abi saamiseks ühingu infotelefonile 56322200.

Selleks, et neil oleks võimalus kõik abivajavad loomalapsed vastu võtta ning suureks kasvatada, palub Metsloomaühing aga abi spetsiaalsete luttide ja piimapulbrite ostmiseks.

Metsloomaühingu tegevust saab toetada pangaülekandega:

Eesti Metsloomaühing
EE952200221067573100 
Selgitus: «Ponsule» või «looma- ja linnupoegade aitamiseks»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles