Ootamatu päästeoperatsioon: Tallinnas toodi korstna otsast alla jänes

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MICHAEL PROBST/AP/Scanpix

Möödunud pühapäeval pidid Põhja päästekeskuse päästjad ette võtma tõeliselt unikaalse missiooni — nad kutsuti appi korstna otsa sattunud jänesele. 

15. aprillil kell 17:55 sai Häirekeskus kutse Kristiine linnaosasse, Räägu tänavale, kus päästmist vajas jänes. Kõlab kui mõni anekdoot, ent päästjate saabudes ootas pikk-kõrv neid korstna otsas. Seekord oli tegemist õnneliku õnnetusega: kell 18:13 toodi jänes õnnelikult korstna otsast alla. Kuidas loomake aga kõrgele korstna otsa sai, on veel selgusetu.

Tegu pole esimese taolise juhtumiga — 2015. aasta juunis said päästjad väljakutse Väike-Maarjasse, kus ühe elumaja korstna otsas istus küülik. Tol korral tõttas loomale appi teravate silmadega naabrinaine, kes päästjad kutsus. Küülikud teadagi ei roni ning seetõttu naise abipalvet esialgu ei usutud. Kohale tulnud päästjad leidsidki aga korstna otsast pikk-kõrva, kellele pakkusid seltsi neli tuvi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles