Imearmas video: Kansase loomaaias sündisid tõeliselt nunnud saarmapojad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kansas City Zoo / Facebook

Märtsi keskel sündis USA-s Kansase loomaaias kaks imepisikest Aasia väikeküüs-saarmat ning loomaaed jagab kõigi saarmasõprade rõõmuks põngerjatest ja nende tegemistest sotsiaalmeedias uuendusi. 

Praegu on väikesed saarmad omapead hakkama saamiseks liiga pisikesed ning seetõttu sirguvad nad loomaaiakülastajate eest peidus oma vanemate, suurema venna Otise ja talitajate valvsa pilgu all. Läbivaatusel selgus, et saarmapojad olid eri sugudest ning loomaaed kuulutas nende nimede leidmiseks välja konkursi. Kokku laekus pakkumisi üle viie tuhande ning lõpuks jäid sõelale Conner ja Clover.

Foto: Kansas City Zoo / Facebook

Kuigi Aasia väikeküüs-saarmad on punases raamatus märgitud kui ohualtis liik, on looduses elavad loomad vägagi ohustatud nende elukeskkonna hävimise tõttu ja neid kahjustavad ka küttimine ja saaste. Aasia saarmate näol on tegu maailma väikseima saarmaliigiga ning nende looduslikeks elukohtadeks on mageveega märgalad ja mangroovid Kagu-Aasias.

Erinevalt meresaarmatest veedavad nad aega pigem maal kui vees, ent on sellegipoolest suurepärased ja vastupidavad ujujad. Aasia väikeküüs-saarmad on üks vähestest saarmaliikidest, kes elavad sotsiaalsetes gruppides ning paaride vahel on tugevad sidemed. Nii emas- kui ka isasloom osalevad järeltulijate kasvatamises ja looduses, kus saarmad elavad kuni 12-pealistes gruppides, aitavad ka teised täiskasvanud loomad laste eest hoolt kanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles