Pakri autoõnnetuse sündmuspaigalt leitud koera tulevik on ebaselge (3)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Larissa Kozõreva / MTÜ Loomade Hoiupaik / Facebook

Neljapäeva ööl vastu reedet kihutas Paldiski poolt tulnud BMW Pakri poolsaare pangalt merre ning laupäeva hommikul leiti merest autojuhi surnukeha. Mees polnud autos aga ainuke elusolend — seal viibis ka koer, kes nüüd varjupaigas oma edasist saatust ootab. 

Politsei kinnitusel kuulus koer hukkunud mehele ja viibis õnnetuse ajal autos, ent tema kohta on seni ringi liikunud vastuolulist infot. Esialgu teatati avalikkusele, et koera esikäpad olid vigastatud ning veterinaari juures pidi selguma, kas koeral on kiip ning pere, kelle juurde ta viia.

Kui asjast kuulis Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) juhatuse esimees ja loomapäästja Heiki Valner, oli tema kindel plaan koer ELLi hoole alla võtta ning teda ravi ja uue kodu leidmisega aidata. Valnerile teatati aga, et koer anti politsei poolt hukkunud mehe omastele. Kui Valner palus omaste numbrit, et nendega ühendust võtta, sellest keelduti. Seetõttu palus loomakaitsja oma telefoninumbri koos abipakkumisega koera perekonnale edastada, ent kõnet pole tulnud tänaseni. 

Laupäeval selgus aga, et kodu asemel on koer nimega Jura hoopis Sinirebase tänaval asuvas Loomade Hoiupaigas, mille juhataja Larissa Kozõreva tema operatsiooniks toetusi korjab. Kozõreva tehtud sotsiaalmeediapostitusest selgus, et koera vaevab esialgu arvatud käpavigastuse asemel hoopis abaluumurd.

Kozõreva ise oli Jura olukorrast rääkides kidakeelne, kuid kinnitas, et koeralt leiti kiip andmetega ning tema vigastusi ravitakse. «Me tegime kõik, mis seadus antud juhul ette näeb,» vastas Kozõreva küsimusele, mis koerast edasi saab. Hoiupaiga juhataja ei soostunud teemat lähemalt kommenteerima ning seetõttu pole teada, kas koer antakse raviperioodi lõppedes hukkunu lähedastele või jääb ta varjupaika uut kodu ootama. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles