Video: loomakaitse liit pidi appi tõttama üle pea kasvanud koertekarjaga vanahärrale

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner/Eestimaa Loomakaitse Liit/Facebook

Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) juhatuse esimees ja vabatahtlik loomakaitsja Heiki Valner jagas sotsiaalmeedias tõeliselt trööstitut pilti: ühe vanahärra juures elab üle 30 koera, kellega pensionär enam hästi hakkama ei saa ning seetõttu välist abi vajab. 

Valner nentis, et loomapiinamisega tegu pole, sest koerad on korralikult toidetud ning vanahärra hoolitseb nende eest nii, nagu suudab. Maamees jäi aga lõpuks lihtsalt jänni — koerte kastreerimise-steriliseerimise jaoks tal raha pole ning lootus suuremat kasvu loomad kiiresti kodudesse jagada luhtus, sest taolistel kutsadel pole lihtsalt minekut. 

Targutada küll võiks, ent selle asemel on ELL otsustanud ulatada oma abikäe. Koerte esmaste vajaduste täitmiseks saavad nad toiduabi, sest vanahärra viimsedki sendid kuluvad neljajalgsete toitmisele ning ära elatakse tema abikaasa teenitava pensioni eest. 

Seejärel ootab kõiki neljajalgseid ees visiit veterinaaride juurde — neile antakse vajalikku abi, kutsad saavad vaktsineeritud ja lõigatud ning lõpuks hakkab ELL neile kodusid leidma. Tegu on pikaajalise ettevõtmisega ning tõenäoliselt hakatakse koertele peresid otsima alles siis, kui pori tänavatelt kadunud ja rohi üksjagu rohelisem. 

Seni saab koertekolooniat aidata aga pangaülekande või annetustelefonile tehtud kõnega, et tasuda nende kliinikuarved ning toidule kuluv summa. 

Pangaülekanne:

Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)

Annetustelefonidel:

9000 777 (5 eurot)

9000 888 (10 eurot) 

Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu. Pangakontodele annetades laekub raha koheselt, helistades alles järgmisel kuul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles