Huvitav teada: sinu kassi mjäu on mõeldud ainult sulle

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitryi Bogdanov/PantherMedia / Dmitryi Bogdanov / Scanpix

Kasside sõnavara on tõeliselt rikkalik, ent oma erinevaid häälitsusi kasutavad nad üldjuhul vaid inimestega suhtlemiseks. Omavaheline verbaalne suhtlus jääb kassipojapõlve, kui pisikesed kiisud oma ema tähelepanu nõuavad.

Fraas «kass, kes kõnnib omapead» ei ole tekkinud asjata, sest kassidel on suurepärane oskus jätta mulje, et nad ei hooli inimestest karvavõrdki. Tegu on aga näitemänguga — täiskasvanud kassid üksteisega suheldes näugumist ei kasuta ning see tähendab seda, et need häälitsused on mõeldud sulle. 

Kassipojad on tõeliselt häälekad ja seda muidugi selleks, et tõmmata oma ema tähelepanu ning nõuda toitu, ema soojust või anda teada, et nad on ema silmist kaotanud. Suuremaks sirgudes lõppeb omavaheline verbaalne suhtlus ning üldjuhul häälitsevad kassid üksteise suunas vaid jooksuajal. 

Nagu kassipojapiuksatused, on ka täiskasvanud kasside mjäud mõeldud millegi saamiseks. Olgu selleks siis mõne suletud ukse avamine, mõnus sügamine või tühja sööginõu täitmine — kassi mjäu on kujundatud sinu südame sulatamiseks, et sinu neljajalgne sõber oma tahtmise saaks. 

Mõned kassid on jutukamad kui teised ning üldjuhul ei ole ka väga häälekatel kassidel midagi viga. Kui aga su varasemalt vaikse iseloomuga kass järsku silmnähtavalt rohkem näuguma hakkab, võiks kindluse mõttes ette võtta visiidi veterinaari juurde, et oma neljajalgse sõbra tervis üle kontrollida ning teha kindlaks, et teda mõni tõbi ei kimbuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles