Imearmas video: hüljatud koer ei suuda päästjaid nähes oma rõõmu talitseda

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: STRAY RESCUE OF ST. LOUIS/CATERS/Caters News Agency/Scanpix

USA-s leiti ühe tühjana seisnud maja keldrist koer, kes oli sinna tõenäoliselt surema jäetud. Koer oli imelühikese keti otsas, nälginud ja keegi ei teadnud, kaua ta seal oodanud oli. 

Kui üks Missouri osariigis St. Louises elav mees endale kaua tühjalt seisnud maja ostis, ei osanud ta uneski näha, mis teda ees ootamas oli. Avanud keldriukse, nägi ta niutsuvat koera, kes oli üksinda pimeduses istunud ja lühikese keti külge kinnitatud. 

«Meile helistas mees, kes ütles, et ta ostis endale maja ning leidis selle keldrist pitbulli tõugu koera,» sõnas St. Louise koerapäästeorganisatsiooni esindaja Natalie Thompson. «Meil ei ole aimugi, kaua ta seal olla võis. Majas polnud voolu ning me pidime külma keldrini jõudmiseks kasutama taskulampe.»

Kui päästjad keldriukse avasid, vaatas neile vastu armas ja häbelik kutsa, kes oli ümbritsetud väljaheidetest ja nähtavalt nälginud, ent sellegipoolest hea tervise juures.

Foto: STRAY RESCUE OF ST. LOUIS/CATERS/Caters News Agency/Scanpix

Koera tõid sinna tõenäoliselt kodutud, kes enne maja müüki selle keldrit varjualusena kasutasid. Lahkudes ei võtnud nad koera kaasa, vaid jätsid ta pimedusse surema. Vaatamata oma kurvale saatusele oli noores koeras piisavalt jõudu, et oma päästjaid rõõmsalt tervitada. Kui ta lõpuks päevavalguse kätte sai, hakkas kutsa justkui tänutäheks energiliselt ringi karglema ning sai endale seetõttu nimeks Jumping Bean ehk hüplev uba. 

Foto: STRAY RESCUE OF ST. LOUIS/CATERS/Caters News Agency/Scanpix

Thompson nentis, et kuigi paljudel päästetud koertel läheb inimeste usaldamisega aega, ei tundnud Bean mingisugust hirmu, vaid ainult puhast rõõmu oma pimedast vanglast pääsemise üle. Nüüd on koer kõik vajalikud terviseprotseduurid läbinud ja ootab uut kodu ning omanikku, keda iga päev armastusega üle valada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles