Video: tiiger Pootsmani toetav Artjom Savitski astus poisina koera kaitseks välja

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiger Pootsman
Tiiger Pootsman Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Laulja Artjom Savitski seisab heategevuskampaaniaga «Tiiger minu sees» selle eest, et Tallinna loomaaia tiiger Pootsman endale uue ja väärilise kodu saaks. Tagasihoidlik Savitski ei talu ülekohut ja astus juba väiksena välja koera kaitseks, keda kamp kaake kividega pildus.

Tiiger Pootsmani toetuseks käiva kampaania «Tiiger minu sees» raames räägivad avalikkusele tuntud mehed oma loo, kuidas nemad on oma elus pidanud äratama sisemise tiigri. Lisaks Savitskile on kampaaniaga juba liitunud muusik Karl Madis ja taipoksi maailmameister Kevin Renno.

Isegi aedlinnade suveidülli mahub teinekord krõbedamaid seiku. Ühte niisugust meenutaski Savitski – ajast, mil ta 6–7aastane oli ja koduaias Pirita-Kosel grilli töövalmis seadis. Korraga märkas ta, kuidas poistekamp üht koera kividega pilduma hakkas. Ja väikses Artjomis tõstis sel hetkel pead tiiger.

«Hakkasin grilli tööle panema ja vaatasin, et saja meetri kaugusel oli viiepealine poistekamp — tšillisid seal niisama… ja siis jooksis neist mööda hulkuv koer,» rääkis Savitski. «Ja siis need tüübid otsustasid, et oleks jube hea mõte seda koera kividega loopida.»

«Tüübid, mida te teete?!» röögatas tagasihoidlik ja pisikest kasvu Artjom, nii et terve Pirita-Kose kajas. Kamp ehmus, jättis enda tegevuse pooleli ja lonkis minema. «Ma tundsin, et minu seest oli väljunud midagi nii suurt, mida ma polnud kunagi varem elus tundnud,» meenutas Savitski endast väljunud tiigrit — seda sama, keda ta suureks saades esinemiste ajal laval kaasas hakkas kandma.

Nüüd seisab Artjom Savitski selle eest, et Tallinna loomaaia tiiger endale uue ja väärilise kodu saaks. Kuni Tiigrioru valmimiseni elab amuuri tiiger vanas laohoones, mis ei paku paraku loomväärseid tingimusi. Hoolimata täbarast hetkeseisust on tiiger aga praegugi korralik külastajamagnet.

Ent tulevikus rõõmustaks iga uudistajat võimalus võluva kaslase tegemisi mitmekesisemalt jälgida – seda kas läbi klaasi või siis looma jaoks märkamatuks jäävast tunnelist. Veel enam, tulevikus rajatav troopilise pilvemetsa hoone loob võimaluse jälgida tiigri toimetusi isegi kohvikuaknast.

Kui ninasarvikud välja jätta, on tiigrist viimase saja aasta jooksul saanud kõige drastilisemalt hääbuv liik. Tiigrite arvukus on vähenenud rohkem kui 20 korda, levila on aga veelgi karmimalt ahenenud. Kui kavandatav Tiigriorg muutub tõeliseks tiigrite saatkonnaks Eestis, saab ka Tallinna loomaaed anda oma panuse selle ülimalt ohustatud liigi alalhoidu.

Uue tiigrioru valmimist saab toetada, tehes annetuse Tallinna Loomaaiale:

  •  Tallinna Linnakantselei arvelduskonto (SEB Pank) EE311010220061053015
  •  Tallinna Linnakantselei arvelduskonto (Swedbank) EE532200221035708677
  •  Tallinna Linnakantselei arvelduskonto (Nordea) EE481700017001237124
  •  Tallinna Linnakantselei arvelduskonto (DanskeBank) EE753300333470270001

Ülekannet tehes lisa kindlasti viitenumber: 5229000352100023

Makse selgitusse: Tiigriorg

Tiigriorgu saab toetada ka helistades Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi annetusnumbritele:

  • 900 9007 annetad 5 eurot
  • 900 9008 annetad 10 eurot
  • 900 9009 annetad 20 eurot

Annetusnumbrid on avatud Telia, Elisa Eesti ja Tele2 võrgus ning kogutud annetusraha kantakse tiigrioru toetusfondi ilma vahendustasudeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles