Lennufirma jättis hirmunud koera Saksamaale lõksu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: panthermedia.net / Monkeybusiness Images / Scanpix

Eelmisel nädalal jäi oma Ameerikasse lennanud omanikest Saksamaale maha koer, kelle transpordiga lennufirma Lufthansa nõus ei olnud. Lennufirma esindajate sõnul oli koer liialt närviline ning teda otsustati lennukisse mitte lubada.

Dawn ja John MacEnulty saatsid viimase aasta mööda Saksamaal, ent seoses pereliikme surmaga leidsid nad, et aeg on kolida tagasi oma koduriiki USA-sse. Oma lennu olid nad lennufirmaga United Airlines broneerinud möödunud reedeks, ent nende lemmikloomad, kass Molly ja koer Joey, ei olnud lennule kinnitatud. 

United teavitas hiljuti reisijaid lemmikloomade transpordi ajutise lõpetamise otsusest. Lendudele olid oodatud vaid loomad, kelle transport oli lennufirma poolt kinnitatud ning seega said MacEnultyd lennujaamas teada, et nende neljajalgsetele sõpradele polnud lennukis kohta. Abielupaarile pakuti lahenduseks võimalust oma loomad USA-sse saata Lufthansa lennuki pardal ning see läks neile kokku maksma 1700 dollarit ehk ligi 1400 eurot.

MacEnultyde lend jõudis viperusteta Chicagosse, ent saabudes said nad kätte ainult kass Molly ning teate, et koer Joeyt ei lubatud lennukisse. Dawn MacEnulty sõnas telekanalile NBC 5, et loomade tervislik seisund oli veterinaaride poolt kinnitatud, kuid Lufthansa esindaja sõnul läks Joey paanikasse ning ta eemaldati lennult.

Dawn MacEnulty nentis, et Joey läheb tõepoolest närviliseks, kui ta oma perekonnast lahus on ning Saksamaale lendamise jaoks said nad veterinaarilt koertele mõeldud rahustit. Saksamaalt lahkudes ei leidnud nad aga loomaarsti, kes Joeyle ravimi muretsemisega tegeleda oleks saanud, sest sealsed seadused ei luba lennukis transporditavatele loomadele ravimeid manustada.

«Transpordipuuri pandud koer oli närviline nin hakkas end vastu puuriseinu vigastama,» ütles Lufthansa esindaja Christina Semmel. «Me otsustasime koera heaolu nimel ta lennukist eemaldada, ent tema kojutoomine on jätkuvalt prioriteediks.» Semmel kinnitas, et praegu on Joey koertehotellis, kus ta saab vabalt ringi joosta ja puhata, kuni ta oma perekonnaga taas kokku viiakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles