Kurb vaatepilt Harjumaal: tiine metskits hukkus lahtiselt jalutavate koerte tõttu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jäägriabi OÜ / Facebook

Eile leiti Jõelähtme vallast Manniva külast oma viimaseid hingetõmbeid tegev metskits, kelle surm läheb kahe lahtiselt jooksva koera omanike hingele. Kitseema oli ka viimaseid kuid tiine ning oleks maikuu jooksul sünnitanud kaks talle.

Metskitse kurva lõpuga loo avalikustas inimterritooriumile tunginud metsloomade minema viimisega abistav Jäägriabi OÜ oma Facebooki-lehel. Kitsele olid peale sattunud kaks vabalt ringi jalutavat koera, kes looma jälitama hakkasid. Viimast tõestavad selged käpajäljed lumes. 

Väledad jalad metskitse ei aidanud — oma poegade elu eest võideldes jooksis surmahirmus kitseema peaga vastu ehitusaeda, kuhu ta kaelapidi kinni jäi ning seni rapsis, kuni tema kaelalüli murdus. Jäägriabi kohale jõudes kits veel elas, kuid vaid 15 minutit hiljem pidi ta vigastusele alla vanduma.

Metsloomapäästja Virge Võsujala sõnul prooviti veel sündimata kitsetallekesi küll päästa, ent maikuus ilmale tulema pidanud pojad olid praegu veel liialt pisikesed, et emaüsast väljas ellu jääda.

Loomakaitsjad ja -sõbrad panevad sotsiaalmeedias juhtumi valguses inimestele uuesti südamele, et nad oma koertel vabalt ringi joosta ei laseks ning lõplik süü kitseema surmas jääb lõpuks siiski hoolimatu loomaomaniku hingele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles