Loomakaitsjad kogunevad homme Tallinnasse haide kaitseks meelt avaldama

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: STRINGER/SPAIN/REUTERS/Scanpix

MTÜ Loomus korraldab homme Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) Tallinna kontori ees meeleavalduse ookeanikalade kaitseks. Juba üle 14 000 inimese on oma allkirja andnud pöördumisele, millega palutakse EASil ja perekeskusel «Meritäht» peatada plaan ehitada Dirhami sadamasse haide ja raide akvaarium. 

Lisaks eraisikutele on pöördumisele alla kirjutanud ka mitmed välismaised looma- ja looduskaitseorganisatsioonid nagu PETA ja Sea Shepherd ning kaheksa Eesti loomakaitseorganisatsiooni. 

Eesti ja välismaa looma- ning looduskaitsjad on seisukohal, et suurte ookeanikalade akvaarium ei sobi kaasaegsesse, loodussõbralikku ja progressiivsesse Eestisse. «Maailmas domineerivad ja jätkavad võidukäiku vastupidised trendid — liigutakse eemale meelelahutusest, mille peamisteks objektideks on loomad. Suund on looduse ja loomade kaitsmine, liikide säilitamine, jätkusuutlikkus, loodusressursside taastamine,» seisab pöördumises. 

MTÜ Loomuse juhataja Kadri Taperson kutsub meelt avaldama kõiki, kes leiavad, et ookeanikalade koht ei ole Noarootsi akvaariumis. «Me soovime, et EAS ei rahastaks projekti, mille peamine tõmbenumber ja eesmärk on vangistatud loom. Taoline iganenud ja loomade heaolu eirav meelelahutus ei kuulu 21. sajandisse,» kinnitas Taperson.

Meeleavaldus haide ja raide kaitseks toimub 29. märtsil kell 12 - 13 Tallinnas EASi hoone ees, aadressil Lasnamäe 2. Petitsiooni saab allkirjastada SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles