Uskumatu taaskohtumine: mees leidis üles oma 14 aastat kadunud olnud kassi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Humane Society of the Treasure Coast / Facebook

Kas sa oled kunagi mõelnud, kui pikk aeg on 14 aastat ühe kassi jaoks? Kõlab uskumatuna, kuid kassiaastates teeb see kokku 72 aastat ning just niikaua ootas üks kass oma peremehega taaskohtumist.

Kui Floridas elava Perry Martini kass Thomas, hüüdnimega T2, 2004. aastal kadus, oli mees veendunud, et tema neljajalgse sõbra elu oli lõppenud. Imesid aga juhtub ning kaks nädalat tagasi sai Martin telefonikõne, mida ta eales oodata poleks osanud — T2 oli elus ja identifitseeritud tänu mikrokiibile, mille Martin talle 2002. aastal paigaldada lasi.

«Mulle helistas kohalik loomaarst ja küsis, kuidas ma reageeriks, saades teada, et T2 on elus,» rääkis Martin. «Loomulikult arvasin ma esialgu, et tegu oli eksitusega, sest see tundus uskumatuna.» Seesama loomaarst oli 2002. aastal T2 kiibistanud ning Martin lootis, et kui tema sõber kunagi kaduma peaks, oleks tema leidmine lihtne.

2004. aastal jäi Martini koduks olev piirkond orkaani Jeanne teele ning ohu vältimiseks kolis Martin koos oma kassiga sõbra juurde. Vaid paar päeva hiljem sai T2 korterist välja ja kadus jäljetult. Järgnes põhjalik töö kassi leidmiseks, ent lõpuks andis Martin alla, olles veendunud, et T2 jäi lähedalasuval kiirteel auto alla.

Seda suurem oli Martini üllatus, kui talle helistati. «Ma läksin eluga edasi,» sõnas Martin. «Ja nagu näha, läks ka T2. Ma poleks kunagi uskunud, et teda veel näen.» Kassi leidis üks maakonna loomapäästjatest, kes ta loomade varjupaika viis. Seal tehti kiirelt kindlaks, et kassil oli kiip koos kogu infoga, mida Martini leidmiseks vaja läks.

«Loomulikult on hea, kui loomal on omaniku andmetega kaelarihm, kuid see võib küljest tulla,» ütles varjupaiga juhataja Deidre Huffman. «Kiibiga seda ohtu pole ning seni, kuni loom elus on, on võimalus ta omanikuga taas kokku viia.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles