Viljandimaal päästeti kitsast kraavist riiakas luik (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

4. märtsil tuli Eesti Metsloomaühingu infotelefonile kõne Päästeametilt. Selgus, et Viljandimaal oli hätta sattunud luik, kes omal jõul kraavist välja ei saanud ja nüüd inimeste abi vajas.

Päästjate kohale jõudes selgus, et lind oli lõksu jäänud Parika raba freesturbavälja kitsasse ja sügavasse kuivenduskraavi, kus ta ei saanud tiibu laiali ajada ning ise välja tulla. Luik oli kraavis alajahtunud ning tõenäoliselt oleks ta ilma abita sinna kraavi ka surnud. Abivalmid päästjad tõid linnu soojenema vabatahtliku komando paiknemiskohta Kolga-Jaanis.

Samal ajal tegutsesid Metsloomaühingu vabatahtlikult luigele transpordi ja hoiukodu leidmise nimel kiirelt. Appi saabus Viljandi Loomade Varjupaik, mille töötaja linnule järele tuli ning ta Raplamaale hoiukodusse viis.

Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Autosõidu ajal soojenes luik kenasti üles ja muutus üsnagi riiakaks. Linnu enda hoole alla võtnud vabatahtlik sai mitu korda näpistada ning lõpuks hüppas luik talle ka varrukasse kinni. Läbivaatusel selgus, et luigel oli tiivanukk katki, kuid tegu polnud ohtliku vigastusega ning pulmaajaks saab see kahtlemata terveks. 

Järgmiseks päevaks oli luige tervis märgatavalt paranenud — ta hakkas ise sööma, muutus väga sõjakaks ning susises iga kord, kui talle toitu toodi. Nüüdseks on lind transporditud teise, rabadest ümbritsetud hoiukodusse, kosub kenasti ning on iseloomult vägev noorlind. Kui luigepoisi tiivanukk lõpuks paraneb ja lennuvõime samuti alles on, lasevad vabatahtlikud tal ise otsustada, millal ära lennata ja luigeperet looma asuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles