Tõeliselt armas video: pingviinitibu läheb esmakordselt ujuma

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tulsa Zoo / ZooBorns

17. jaanuaril sündis USA-s Tulsa loomaaias pisike Aafrika pingviin ning nüüdseks kahekuune tibu on piisavalt vana, et alustada ujumistundidega. Loomaaed jagaski seetõttu maailmaga imearmsat videot pisikese pingviini esimesest suplusest.

Eelmisel nädalal sai linnupoeg talitajate valvsa pilgu all esmakordselt nautida väikest, madala veega basseini ning videost on näha, kuidas esialgu tagasihoidlik pingviinike pelglikuna paistab, ent siis kõhuli potsatab ja vette vajub. Pingviinitibudel on udusuled, mis täiskasvanud pingviinide sulestikuga võrreldes väga veekindlad pole. Ujumiseks sobiva sulestiku saavad nad endale mõne kuu vanuselt ning seetõttu nad varem vette ei kipu.

Pingviinitibu on 2002. aastast alates 27. Tulsa loomaaias sündinud pingviin. Pingviinitibu sugu veel teada ei ole, ent peagi määratakse see geenitesti abil. Aafrika pingviinid, nagu nende nimigi ütleb, elavad Aafrika lõunarannikul ning punases raamatus on nad märgitud ohustatud liigina. Kui 1900. aastal oli nende populatsiooni miljoni ringis, siis tänaseks on selle alamliigi esindajaid alles vähem kui 80 000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles