Suri teine Keila koeravabrikust päästetud kutsikas

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Eestimaa Loomakaitse Liidu poolt likvideeritud Keila kutsikavabrik nõudis täna järgmise ohvri — ränga parvoviiruse tagajärjel suri taksikutsikas nimega Säde. Nädalavahetusel kaotas samal põhjusel elu Sädega samast pesakonnast pärit taksipoiss.

Esimestel päeval loodeti väike taks siiski elus hoida. Vaatamata asjaolule, et tervel pesakonnal avastati parvoviirus, mis põhjustab kõhulahtisust ja oksendamist, andsid veterinaarid siiski oma parima, et pesakond päästa.

Säde seisund aga halvenes — koerake muutus apaatseks, ei söönud ning kiirabikliinikus avastati tal 36,1-kraadine palavik, mis tõusis peagi 38,8 kraadini. Säde pandi tilgutite alla ja talle tehti vereproovid. Kuigi järgneva öö elas väike taks üle, osutus viirus tema keha jaoks liialt laastavaks ning täna hommikul kutsikas suri.

Eile kirjutas Loomakaitse Liidu vabatahtlik Heiki Valner Facebookis, et loomapäästjad veel kergemalt hingata ei julge, ent pesakonna kõige pisema ja raskemas seisus oleva taksikese seisund on suudetud hoida stabiilsena. Tommyks ristitud põngerjas läks juba iseseisvalt toidukausi juurde ja sõi isukalt ning üritas seejärel kanüülist lahti saada. See annab lootust, et taksipoisi elu suudetakse päästa, kuid sellegipoolest on ta veterinaaride pideva valve all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles