Pingeline hetk: vaata, kuidas jaaguar sipelgaõgijale selja tagant ligi hiilib

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Fotograaf Luke Massey oli parajasti Brasiilias Pantanalis kanuuga sõitmas, kui nägi kalda ääres värskendavat vett nautivat suur-sipelgaõgijat. Seejärel ilmus looma selja tagant metsast välja jaaguar, kes talle vaiksel sammul liginema hakkas.

Paistis, et jaaguari ootab ees tõeline pidusöök, ent Massey üllatuseks jäi kiskja ründamise asemel hoopis vaikselt lamama. Sipelgaõgija nägi oma jälgijat alles siis, kui joomise lõpetas, ringi pööras ning temaga silmitsi sattus.

Foto: Luke Massey/Caters News Agency/Scanpix

Sipelgaõgija seisatas hetkeks, ent hakkas siis rahulikul sammul vihmametsa poole jalutama ning jättis jaaguari selja taha. Jaaguar hakkas esiti küll järgnema, kuid pööras siis ringi ja tuli vee juurde janu kustutama.

«Ma olin kindel, et jaaguar ründab — tema saba käis edasi-tagasi ja ta oli hüppeks valmis,» sõnas Massey. «Aga sipelgaõgijatel on tõeliselt teravad küünised, mis jaaguari raskelt vigastada saaks. Ka inimesed on sipelgaõgijate käe läbi hukkunud.»

Foto: Luke Massey/Caters News Agency/Scanpix

Massey arust on tõenäoline, et sipelgaõgija jaoks ei olnud jaaguar oht, vaid pigem huvitav külaline tema territooriumil. Sama jaaguar ilmus iga päev ühel ajal vee juurde ning sipelgaõgijaga sattus ta arvatavasti kokku juhuse tahtel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles