Eesti loomapäästjad pidid eile appi tõttama peapõrutusega kakulisele

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eino Roosioks / Eesti Metsloomaühing / Facebook

Eile õhtul peale kella kümmet helises Eesti Metsloomaühingu Harjumaa piirkonnajuhi Eino Roosioksa telefon. Helistaja kurtis, et leidis Harju-Ristilt tee äärest kakulise ning arvas, et lind vajab tõenäoliselt loomapäästjate abi.

Loomulikult oli Roosioks nõus kaku vastu võtma ning linnu leidja oli valmis ta koheselt abistajate juurde tooma. Roosioks, kelle juures on praegu taastumas kaks metskitse ja jänesepoeg, hakkas kibekiirelt ettevalmistusi tegema uue patsiendi vastuvõtuks ning tunni aja pärast saabus kakk oma päästjaga kohale.

Tuli välja, et tegu on kõrvukrätsiga. Kiire läbivaatuse tulemusena selgus, et lind oli tõenäoliselt saanud autolt päris kõva löögi ning tal olid tugevad peapõrutuse tunnused. Ilma ravita tähendanuks see linnule kiiret surma. Tänu oskuslikule esmaabile oli linnu seisund hommikuks juba veidi parem ning kõrvukräts sai transporditud Sõle Loomakliinikusse vastuvõtule.

Loomakliinikus hindas Dr Ketlin Sõstra linnu seisundi stabiilseks. Kõrvukräts oli ergas ning üritas koguni ära lennata. Pupillid reageerisid, kui lind pimedast eredamasse valgusesse liigutati. Õnnetuseks tuvastati tal aga vasaku jala sääreluu murd, mis haarab ka kannaliigest. Kakuke sai kliinikus šokiravi, lisaks ka valuravi ja antibiootikume. Edasi läheb lind hoiukodusse kliinikus määratud ravi saama ning taastub loodetavasti täielikult. 

Kui ka sina tahad toetada Harju-Risti kakukese edasist ravi ja toiduarvete maksmist, saad seda teha pangaülekandega Eesti Metsloomaühingu kontole nr EE952200221067573100. Aitäh, et aitad aidata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles