Teadmata kadunud: USA lennufirma saatis koera kogemata teise riiki

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Julio Cortez/AP/Scanpix

USA lennufirma United Airlines on teada-tuntud oma oskamatuse poolest reisijate loomade eest pühendunult hoolt kanda. Kõige värskem äpardus juhtus neil eile, kui Oregonist Missourisse lendama pidanud koer jõudis välja Jaapanisse.

Kara Swindle ja tema kaks last lendasid teisipäeva õhtu Oregonist Missouris asuvasse Kansas Citysse. Lennuki lastiruumis lendas kaasa ka nende kümneaastane saksa lambakoer Irgo, ent kui pere pärast saabumist oma koera võtma läks, taheti neile anda hoopis kellegi taani dogi. Lõpuks selgus, et United oli segamini ajanud kaks koera ning Irgo oli pandud Jaapanisse suundunud lennule. Lennufirma võttis oma vea eest vastutuse ning kinnitas, et Irgo lendab esimesel võimalusel Missourisse.

Vaid loetud päevad enne Irgo reisi sai United üle maailma negatiivset vastukaja, sest nende Houstonist New Yorki lennanud lennukil suri koer, kes lennusaatja survel käsipagasi hoiukappi pandi. Kuigi koera omanikud teadsid, et neil oli lubatud koera hoidmine istme all kotis, kästi neil koer kas käsipagasikappi tõsta või lennult lahkuda.

Eelmisel aastal kaebas Unitedi kohtusse reisija, kelle suurusrekordiomanikust hiidküülik lennul Londonist Chicagosse suri. 2017. aasta jooksul suri 24 USA lennufirmadega lennanud lemmiklooma, kellest 18 reisisid Unitedi lennukitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles