Äge illusioon: ahv paistab kaelkirjaku seljas lõbusõitu tegevat

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dirk-Jan Steehouwer/Caters News/Caters News Agency/Scanpix

Vaata tõeliselt toredat ja unikaalset fotot, kust on näha, kuidas üks ahv end kaelkirjaku selga on sättinud. Vaata aga uuesti, sest asi pole nii, nagu esimese pilguga paista võib.

Fotograaf Dirk-Jan Steehouwer, kes elab Hollandis väikeses mereäärses külakeses nimega Noordwijk aan Zee, oli parajasti Ugandas Murchison Fallsi rahvuspargis, kui ta märkas võimalust teha tõeliselt lõbusa illusioniga foto. 

Steehouwer sättis end paika ning tabas kaadri, milles on näha, kuidas ahv kaelkirjaku seljas ratsutab. Fotot lähemalt uurides selgub siiski, et ahv on roninud puu otsa ja seisab fotograafile kaelkirjakust palju lähemal.

«Sel safaripäeval nägime me esmalt kahte kaelkirjakut, kes pikas rohus jalutasid,» meenutas Steehouwer. «Nende lähedal mängis väike ahvikari põõsaste ja surnud puu ümber. Kui me neile liginema hakkasime, jalutas ka üks kaelkirjakutest lähemale ning jäi ahvide selja taga seisma.»

Foto: Dirk-Jan Steehouwer/Caters News/Caters News Agency/Scanpix

Steehouweri sõnul seisatas kaelkirjak vaid lühikeseks hetkeks ning ka ahvid olid pidevas liikumises, mistõttu foto tegemine lihtsaks ei osutunud. Sellegipoolest tabas fotograaf momendi, kus üks ahvidest kaelkirjaku suhtes ideaalses poosis oli. 

«Kui ma tulemust kaameraekraanilt nägin, tegi see mu tõeliselt õnnelikuks,» sõnas Steehouwer. «Just sellised unikaalsed hetked on põhjuseks, miks ma fotograafiaga tegelen. Looduse võime mind üllatada tõmbab mu ikka ja jälle tagasi pildistama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles