Tõeline meelelahutaja: koer kukkus võistlusel tobedalt läbi, ent võitis kõigi inimeste südamed

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Hiljuti toimus Inglismaal Birminghamis iga-aastane Cruftsi koertenäitus, millest võttis osa üle 22 000 koera. Maailma silmis tuli ülekaalukaks võitjaks kutsa, kes talle antud ülesandega tegelikult hakkama ei saanudki, kuid pakkus selle eest tõelist vaatemängu.

Agility on koerasport, mis nõuab koertelt liikuvust ja arukust, sest koerajuhi käskude järgi peavad nad läbima takistusradu. Agility oli kavas ka Cruftsi koertenäitusel ning üheks võistlejatest oli nelja-aastane abikoer Kratu. 

Kratu ei ole kõige graatsilisem koerake meie planeedil, ent sellele vaatamata jooksis ja hüppas ta end kõigi südametesse. Kui tavaliselt on Kratu oma perenaise sõnul kuulekas ja teeb asju ilusti kaasa, siis seekord oli koera käitumine tõeliselt ootamatu. Ei tea, kas tegu oli rahvahulgast või paljude teiste koerte kohalolekust tingitud elevusega, ent Kratu otsustas oma juhti tihti ignoreerida ning jooksis ringi nagu hing ihaldas.

Kratu esitus oli tõeliselt meeldejääv — vaatamata tõkete ignoreerimisele ja rajalt lahkumisele sai ta publikult kõrvulukustava aplausi osaliseks. Ka võistlust üle kandva telekanali Channel 4 kommentaator Peter Puvis oli Kratust vaimustuses. «Tal ei ole vist aimugi, mida ta teeb, eks?» naljatas Puvis. Kogu esituse tipphetkeks võib pidada momenti, kui Kratu tunnelisse puges ning siis pea ees samast otsast välja tuli. «Ma armastan seda koera!» deklameeris Puvis. «Tõeline talent on selles kitsas torus ots ümber keerata. Kuidas ta seda tegi?»

Koertenäituse korraldajad laadisid klipi Kratu esitusest ka Facebooki, kus see sai tõeliselt populaarseks. Praeguse seisuga on videol 5,6 miljonil vaatamist ja 111 000 jagamist ning see tõestab, et edu saavutamiseks ei pea sa oma tegevusalal parim olema — piisab ka sellest, kui sa seda täiel rinnal ja rõõmuga naudid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles