Armsad, enesekindlad ja lustakad: Tallinna Loomaaia hülged on valmis tähistama hülgepäeva

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Karged talveilmad ei too rõõmu vaid inimestele – Läänemere hüljeste jaoks on jää tekkimine ja püsimine seotud poegade sünniga. Need imelised, kuid pelglikud loomad tulevad merejääle, et suurtes lesilates pojad turvaliselt ilmale tuua ja üles kasvatada.

Rahvusvahelise hülgepäeva eel, 15. märtsil kell 18 linastub loomaaia keskkonnahariduskeskuse auditooriumis (Ehitajate tee 150) Soome loodusfotograafi ja kirgliku Saimaa viigrite eest võitleja Juha Taskineni film «Järvehüljeste jälil» (The Land Locked Seals, 2016). Film osales 2017. aasta Matsalu loodusfilmide festivali võistlusprogrammis ning on soome keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega. Film on kõigile huvilistele tasuta.

Laupäeval, 17. märtsil tähistab loomaaed rahvusvahelist hülgepäeva algusega kell 13 hüljeste basseini juures, et pöörata tähelepanu Eesti vetes elavatele loivalistele. Meie rannikuvetes elab hülgeliike kolm: hallhüljes, viigerhüljes ja randal. Kes nad on, kuidas neil läheb ja kas neid on võimalik toetada — sellest kõigest saab lähemalt kuulda juba laupäeval, kui hülgejutte räägivad loomaaia töötajad.

Loomulikut ei saa läbi ka mõnusa hülgeelu demonstratsioonita. See tähtis ülesanne on loomaaia kahel hülgel: 17-aastasel lustakas Lielul ja 15-aastasel enesekindlal Lätipoisil. Hülgepäeva puhul kostitavad talitajad loivalisi eriliste paladega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles