Purjutava naise juurest päästeti alatoidetud kuldne retriiver

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner/Eestimaa Loomakaitse Liit

Hiljuti pöördus Eestimaa Loomakaitse liidu poole mures mees, kelle sõnul oli tema endise abikaasa juures elava koera elu ja heaolu ohus. Mees väitis naise päevast-päeva purjus olevat ja koera ignoreerivat.

«Kuna tegemist oli väidetavalt probleemse naissoost koeraomanikuga, siis reageerisid sellele juhtumile ka liidu naised Katrin Lehtveer ja Helena Kuhi,» kirjutas Eestimaa Loomakaitse Liidu juhatuse liige ja loomaaktivist Heiki Valner oma blogis.

Kohale jõudes selgus, et kuldse retriiveri moodi Angel Dorado polnud küll nälginud, ent sellegipoolest alatoidetud. Perenaist polnud koera jaoks olemas ja see ükskõiksus oli vastastikune, sest Lehtveer sõnul oli naine täiesti apaatne ja ei reageerinud koerapäästjate peale kuidagi. 

Kuigi koerast teatanud mees väitis, et kutsa näol on tegu tõupuhta kuldse retriiveriga, seavad koera dokumendid selle kahtluse alla. «Nii, et räägime pigem kuldse retriiveri-laadsest vahvast koerapoisist ehk siis taas on tegemist olnud mingi isehakanud kennelklubiga, kes jagab inimestele suvalisi «pabereid», millel pole vähimatki õiguslikku alust,» nentis Valner. «Inimene ostab koera ja usubki sinisilmselt, et tal on paberitega tõukoer, aga ega teda saa ka süüdistada, sest kes selle bürokraatiga ikka suudab peensusteni kursis olla.»

Kuna naine oli nõus koerast loobuma, sai Loomakaitse Liit eile juurde uue hoolealuse. Sügisel nelja-aastakseks saav Angel kibeles korterist minema ja ei pööranud endisele perenaisele pilkugi. Oli näha, et koer oli vaevu õues käinud, sest rihma otsas käituda ta ei osanud. Sellegipoolest püherdas kutsa rõõmsalt lumes ja kui ta lõpuks autosse saadi, püsis ta seal rahulikult. 

Hetkel asub Angel Loomakaitse Liidu hoiukodus Kalamajas. Vabatahtlikud käivad temaga kliinikus, kus tema tervis põhjalikult üle kontrollitakse ja kutsa vajalikud vaktsiinid saab. Seejärel on ta valmis uude armastavasse koju minema. Kui sa arvad, et sa oled seda ilusat ja uhket koera väärt, leiad aega tema koolitamiseks ning suudad pakkuda armastust ja kodu, siis võta Loomakaitse Liiduga ühendust aadressil katrin@loomakaitse.eu või telefonil 50 83 336.

Valner tuletab ka meelde, et inimesed, kes 60-eurose loovutustasuga koera edasi müümiseks võtta ihaldavad, peaks sellest mõttest loobuma. «Igaks juhuks mainin spekulantidele, et anname koera ainult päriskoju ja tuleme hiljem ka kontrollima, et tal ikka hästi läheb,» kinnitas loomakaitsja. «Nii, et võimalikku hõlptulu selle väidetava tõukoera müügiga te ei saavuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles