Farmimüsteerium: kanal õnnestus muneda hiiglaslik topeltmuna

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stockman's Eggs / Facebook

Eksperdid said tõelise hämmelduse osaliseks pärast seda, kui ühel Austraalias elaval kanal õnnestus muneda tavalisest kolm korda suurem muna. Veelgi suuremaks üllatuseks selgus, et hiidmuna sees oli teine, tavasuuruses muna.

«Matrjoškamuna» leidis Queenslandi talunik Scott Stockman, kes on munafarmis Stockman's Eggs töötanud terve oma elu ning pole oma sõnul kunagi midagi sellist näinud.

Foto: Stockman's Eggs / Facebook

«Ma ei ole mitte kunagi niivõrd suurest kanamunast kuulnud,» nentis Stockman ja lisas, et hiidmunaga sai hakkama üks tema vabapidamiskanadest. «Veelgi enam šokeeris mind aga asjaolu, et muna katki lüües leidsin ma sealt teise, tavasuuruses muna.»

Hiidmuna on ka eksperdid kukalt kratsima pannud. Charles Sturti Ülikooli veterinaarteaduste professor Raf Freire kinnitas, et tal pole aimugi, kuidas selline asi esmajoones juhtuda sai. «Millegipärast kasvas kanas muna nagu iga teinegi, ent ta ei munenud seda välja ning seetõttu tekkis järgmine muna esimese ümber.» 

Foto: Stockman's Eggs / Facebook
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles