Mati Kaal vastab: mida peame teadma tiigritest?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Kaal
Mati Kaal Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Tallinna Loomaaia endine direktor Mati Kaal annab põhjaliku ülevaate tiigritest. Videost selgub, kui tihti tiigrid söövad, kas neil hakkaks Eestis külm ja kas neid peaks inimene looduses kartma?

Mis temperatuur tiigrile sobib - kas praegustes oludes tal Eestis külm ei ole? «Oleneb, millise tiigriga on tegemist,» selgitab Mati Kaal. «Amuuri tiiger on praegustes tingimustes suure lustiga, tema kodus Primorjes on samasugused tingimused ja palju paksem lumi. Aga Bengali tiiger või Sumatra tiiger - neile muidugi meie praegune ilm ei sobi sugugi.»

Kui vanaks elab tiiger? «Tiigrid, nagu kassid ikka, elavad tegelikult üsna pikalt,» ütleb Kaal TV3 uudistele. «Paarikümneaastaseks.»

Kas tiiger sööb iga päev või mitte? «Tiiger ei söö iga päev isegi mitte loomaaias, sest kui talle iga päev süüa anda, siis tema seedimine ei pea koormusele vastu. Looduses ei õnnestu tal sugugi iga päev saaki saada ja seetõttu on tiigritel ka loomaaias kaks nn näljapäeva nädalas. Looduses on muidugi see asi veelgi ebaregulaarsem - kui nad tabavad saagi, söövad nad korraga rohkem ja siis on ka pikemalt paastuaega. Seetõttu on nad võimelised sööma suuremaid lihakoguseid, aga loomaaiaoludes on suvel neli-viis kilo liha päevas, viis-seitse kilo talvel.»

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles