Aukartustäratav võitleja: väike meemäger võtab ette endast palju suuremaid loomi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ära lase end meemägra armsal nimel petta — need loomad on tuntud oma kartmatu iseloomu poolest ja ei pelga võitlusse astuda ka endast oluliselt suuremate vastastega. 

Metsloomafotograaf Dirk Theron sattus hiljuti Namiibias Etosha rahvuspargis ühele neist julgetest loomadest peale. Meemäger polnud aga üksi — ta kakles parajasti orüksiga veeaugu kasutusõiguse üle. Vaatamata sellele, et meetripikkuste sarvedega orüks viskas endast 20 korda väiksemat mäkra ringi kui kaltsunukku, tuli viimane ikka ja jälle tagasi ning läks hammastega orüksi jalgade kallale, kuni viimane alla andis ja lahkus.

See ei olnud aga ainus vahejuhtum. Päev hiljem nägi Theron sama meemäkra taas ning tõenäoliselt ei tule kellelegi üllatusena, et loomal oli uus vastane, seekord šaakali näol. Loomulikult jäi mäger ka sel korral võitluses peale ja Theroni tehtud fotodelt on näha, kuidas šaakal tema eest põgeneb.

«See meemäger polnud kindlasti haige või haavatud — ta ei tahtnud lihtsalt kedagi teist vee juurde lasta,» sõnas Theron. «Meemäkrade looduses nägemine ei ole tavaline ning seetõttu ei usu paljud inimesed jutte nende hullumeelsest julgusest, ent need on täielikult tõesed. Meemäkrade taluvuspiir on väike ja nende ärritamiseks pole palju vaja ning see teeb neist vaatamata oma võrdlemisi väiksele suurusele aukartustäratavad loomad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles