Tõeline kangelane: koer maksis oma noore omaniku kaitsmise eest peaaegu eluga

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rex the Hero Dog / Facebook

Washingtonis elavat saksa lambakoer Rexi kutsutakse kangelaseks ning seda vägagi mõjuval põhjusel — kui tema koju tungisid murdvargad, astus koer oma peremehe, 16-aastase Javieri kaitseks elu hinnaga välja.

Rex ja Javier olid möödunud kolmapäeva pärastlõunal üksi kodus, kui nende koju tungisid murdvargad. Hirmunud Javier tormas maja ülemisele korrusele, peitis end magamistoakappi ja helistas politseisse. Rex keeldus aga põgenemast ja astus varastele vastu, kes koera seejärel peksma asusid. 

«Rex jooksis verisena Javieri kontrollima,» sõnas noormehe tädi Susy Cadena. «Peagi jõudsid ka vargad ülemisele korrusele ja hakkasid tube tühjendama. Kui nad Javieri tuppa jõudsid, astus Rex neile taas vastu teades, et Javier oli ohus.»

Varastel sai koerast küllalt — nad tulistasid Rexi kolm korda ja põgenesid siis sündmuskohalt. Kui korrakaitsjad saabusid, toimetati Rex kiirelt kohalikku loomakliinikusse ning kuigi koera olukord oli tol hetkel stabiilne, vajas ta ellu jäämiseks kallist operatsiooni, mille jaoks tema perel raha polnud. 

Appi tõttasid aga sajad inimesed. Cadena tegi üleskutse läbi ühisrahastuslehe GoFundMe eesmärgiga koguda Rexi raviks 10 000 dollarit. Kiirelt ületati see summa aga lausa kuuekordselt ning kaks päeva pärast rünnakut läks Rex lõpuks operatsioonile ja tuli sellest edukalt välja.

Nüüd on koer taas kodus ja taastub pereringis. «Me oleme tänulikud, et Rexi tervis paraneb,» rääkis Cadena veebilehele The Dodo. «Tema taastumine vajab palju aega, teraapiat ja armastust, ent võite kindlad olla, et me anname kõik, et ta saaks taas olla terve ja rõõmsameelne koer.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles