Neljajalgne tugi: koer läks leinavat võõrast lohutama

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madison Palm / Facebook

Loomadel on võime märgata asju, mida inimesed tähele panna ei pruugi. Selle tõestuseks on koer Cora, kes nägi lennujaamas kurbliku olekuga võõrast meest ning läks teda lohutama.

Corgi tõugu Cora oli parajasti perenaise Madison Palmiga Idaho lennujaamas, ootamas lendu Alaskale, kus elab Palmi ema. Kui nad ootesaalis maha istusid, läks Cora järsku Palmi juurest minema ning suundus lähedal istuva võõra mehe jalge ette. 

«Ma ei jõudnud Corat veel tagasigi kutsuda, kui ta end juba mehe jalge ette viskas ning tähelepanu nõudis,» rääkis Palm väljaandele Today. «Kui ma mehelt küsisin, kas Cora juuresolek oli häiriv, vaatas ta mulle vesiste silmadega otsa, raputas pead ja ütles, et eelmisel õhtul suri tema koer.»

Cora jäi tükiks ajaks mehe juurde, kes koera paitas ja temaga rääkis. Palmile aga oli Cora kaastundeinstinkt tõeliselt südantsoojendav. Tegu polnud nimelt esimese korraga, kui Cora inimestele emotsionaalset tuge pakkunud on – Palm treenib teda teraapiakoeraks, et Cora võimalikult paljudele abivajajatele toetuseks oleks.

«Ma olen täielikult veendunud, et Coral on eriline anne. Ta teab, kes end halvasti tunneb ja tema lähedust vajab,» ütles Palm. «Kui see mees mulle oma kurbuse põhjuse avaldas, ei suutnud ma uskuda, kuivõrd palju mul Cora-suguse toetava koeraga vedanud on.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles