Südantsoojendavad fotod: orvuks jäänud kaelkirjak leidis sõpruse inimeste juurest

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaelkirjak Eric jäi orvuks, kui salakütid tema vanemad maha lasid. Eric aga kaua üksindust kannatama ei pidanud – ta seadis sammud lähedalasuvasse hotelli ning sai selle töötajatega sõpradeks.

Pärast seda, kui üksik Eric Keenias Naivashas asuva Elsamere Lodge'i juurde jõudis, ei läinud tal kohalike südamete sulatamisega kaua aega. Inimesi armastav kaelkirjak käib nüüd kõigi rõõmuks regulaarselt hotelli külastamas.

Tavaliselt hoiab Eric silma peal hotellitöötajatel ja nende tegemistel ning poseerib koos külastajatega fotodel. Samuti meeldib talle käia lähedalasuva järve ääres, kus kohalikud pesu pesevad ning maiustada talle pakutavate puulehtede ja toiduga. Kuigi Eric on ohutu, on ta hakkama saanud ka mõne pahandusega – üks külaline jäi ilma oma õlgkaabust, kui kaelkirjak seda lähemalt uurima tuli ja seejärel mütsi nahka pistis.

Fotograaf Mark Boulton, kes Elsamere'i tihti külastab, võttis fotode tarbeks ja Ericu rõõmuks kaasa uue kaabu. «Käes oli mu visiidi viimane päev ning minu õnneks ilmus Eric lõpuks välja, kui ma parajasti hommikust sõin,» meenutas Boulton. «Ma tormasin oma tuppa, krabasin kaamera ja õlgkaabu ning jooksin siis õue.» Üks külalistest oli nõus kaabu pähe panema ning kuigi Eric seda ära ei söönud, oli ta sellest siiski vägagi huvitatud. 

«Eric on tõeline inimeste kaelkirjak, ta paistab neid oma liigikaaslaste seltskonnale eelistavat,» sõnas Boulton. «Ja inimesed on temast täpselt samamoodi huvitunud – kõik tahavad Ericuga pilti teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles