Paljukannatanud Saaremaa laudakass Äpu vajab taas abi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu/Facebook

Saaremaa Lemmikloomade Turvakodus resideeruvast kass Äpust oleme rääkinud varemgi. Laudast pea elusalt roiskuvana leitud Äpu sai üle raskest kõrvaprobleemist, kuid tema õnnetu olukord jätkub ja nüüd kimbutab Äput uus mure. 

Äpu on noor kass, kes jõudis Saaremaa lemmikloomade turvakodusse veidi vähem kui aasta tagasi räpase ja sõnniku järele lehkava kasukaga. Äpu kõrvad haisesid mädast ning kiisu nina ja põskkoopad olid paksu tatti täis. Olukord ei olnud hea — Äpul eemaldati mõlemad kuulmekäigud ning suleti välimine kuulmeava. Mitte midagi ei olnud enam päästa, oli vaid mäda ja kõrvajäänuste segu. Esimene abipalve Äpu toetamiseks sai eestlastelt suure vastukaja — tema 700-eurone kliinikuarve sai annetuste abil täielikult tasutud ning Äpu paraneva tervisega on tagasi tulnud ka tema mänguisu ning lustlik meel.

Sellegipoolest ei saa me teiega jagada häid uudiseid. Kui Äpu jõudis Turvakodusse, oli tal sabajuurel kole haav, mis oli pärasoolega ühenduses. Tundus, et ajapikku see puhastamise ja salvitamisega paranes. Seda suurem oli nukker üllatus kõrvaoperatsioonijärgsel ülevaatusel, et see haav on ikka olemas, põletikus ning põhjustab kassile tugevat valu, mille tõttu ta ei taha ka roojata. Äpu sabajuure ümber on tugev soonimise jälg ning kuigi me ei saa kunagi täielikku tõde teadma, on alust kahtlustada, et talle on väiksena midagi tahtlikult ümber saba seotud.

Sellist olukorda nagu Äpul on, ei ole näinud varem ka kõige kogenum kirurg. Turvakodu vabatahtlikud seisavad seega koos Äpu raviarstide tiimiga — jah, Äpu probleemid on nii keerulised, et tal ei ole mitte üks, vaid hoopis kolm arsti — raskete valikute ees. 24. veebruaril oli Äpul esimene protseduur, mille käigus pidid arstid seda haava veel enam traumeerima ja seda keemiliselt töötlema — selleks, et oleks ehk väikegi võimalus, et see hakkab ise kokku kasvama. See on ainus ohutu võimalus seda probleemi parandada, iga teine variant on seotud suurte riskidega. 

Äpu on taas tüütu kraega, antibiootikumiravil ning saab ka valuvaigisteid. Järgmine ülevaatus, edasine raviplaan ja võimalused selguvad aga kolme nädala pärast. Äpu ravi ei ole seega läbi ning lõpp ei ole kõigi ravikuludega — vabatahtlikel ei jää muud üle, kui nukrameelselt taas abi paluda. Kui sul on soovi ja võimalust Äpule toeks olla, siis oleks nii nemad kui ka paljukannatanud Äpu ise tõeliselt tänulikud. 

Äpu aitamiseks on mitu viisi: 

SEB: EE931010220047924016

Swedbank: EE342200221066556377 

LHV: EE307700771002534913

Nordea: EE171700017004326647

Märksõnaks «Äpu»

  • PayPal konto kaudu saareloomad@saareloomad.ee
  • Annetustelefonil 900 9002 – kõne hind 5 eurot (helistada saab Telia, Elisa ja Tele2 võrkudest). Kindlasti kuula ära automaatvastaja tekst.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles