Video: vaata, kui uskumatult armsad on hüäänkoera kutsikad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Denver Zoo / ZooBorns / Facebook

Ei ole midagi armsamat loomalastest ja seda tõestavad taaskord neli hüäänkoera kutsikat, kes möödunud aasta novembris USA-s Denveri loomaaias ilmavalgust nägid. Esimesed kolm kuud siseruumides elanud kutsikad on nüüd tõelised külastajamagnetid, kes oma armsa olekuga inimesi hullutavad.

Talitajate sõnul on seni oma ema Tilly hoole all veetnud kutsikad — Nigel, Theodore Roosevelt, Livingstone ja Cholula — terved, tugevad ja mängulusti täis. 2012. aastal sündinud Tilly jaoks on tegu esimese pesakonnaga, ent emakohustustega tuleb ta suurepäraselt toime. 

Denveri loomaaed on hüäänkoerte päästmises esirinnas — 2001. aastast on loomaaias sündinud 32 kutsikat. Samuti toetab loomaaed Botswanas elavaid hüäänkoeri, varustades neid GPS-saatjatega, et tagada nende ohutu elu ja eraldatus inimestest.

Vaid 6600 looduses alles jäänud isendit tähendab seda, et punases raamatus on hüäänkoerad ohustatud liikide nimekirjas. Metsikult elavad nad Sahara kõrbest lõunas ning teistest koerlastest eristab neid asjaolu, et viie varba asemel on neil neid igal käpal vaid neli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles