Saaremaa koerapopulatsiooni hulgas on levima hakanud kärntõbi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tanja Hohnwald/PantherMedia / Tanja Hohnwald / Scanpix

Saarte Hääl kirjutab, et väikekiskjate levitatud kärntõbi ei piirdu enam metsloomadega, vaid nakkus on murdnud end Kuressaare koerte sekka, väidab loomaarst Margus Birkenfeldt.

«Probleem on mitmekordistunud Kuressaare linnas ja terves maakonnas on kärntõbi väga suureks probleemiks,» ütles Kuressaares loomakliinikut pidav Margus Birkenfeldt, kelle sõnul on kärntõve ravimite kulu tema kliinikus viimasel aastal mitmekordistunud. «See haigus on ikkagi juba koerte populatsioonis sees, ta ei piirdu enam metsloomadega,» lausus loomatohter, kelle sõnul on kärntõbi jõudnud ka esimeste sülekoerteni.

Veterinaar- ja toiduameti töötaja, marutaudivastase vaktsineerimise projekti juht Enel Niin ütles, et kährikute ja rebaste seas leviva kärntõbe põhjustava lesta tüüp hakkab reeglina külge ikkagi vaid immuunsuspuudulikkusega inimesele või juhul, kui nahk on oluliselt kahjustunud. Kärntõve tekitaja ei ole inimese nahas võimeline paljunema, vaid tiksub seal kuni eluea lõpuni.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles