Walesi valitsus kaalub metsloomatsirkuste keelustamist

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: NurPhoto/Zoya Shu/NurPhoto/Sipa USA/Scanpix

Metsloomade kasutamine Walesi tsirkustes võib peagi saada lõpu — eile teatas riigi valitsus, et nad kaaluvad viise metsloomatsirkuste keelustamiseks.

Walesi leiboristide maaelusekretär Lesley Griffiths teavitas avalikkust otsusest metsloomatsirkused luubi alla võtta ning kinnitas, et loomade heaolu on esmatähtis. Griffiths sõnas ka, et eeskuju võetakse Šotimaa poliitikutelt, kelle möödunudaastane otsus lemmikloomatsirkuste keelustamiseks sai rahvalt vägagi sooja vastuvõtu osaliseks.

Suurbritannia loomakaitseorganisatsiooni RSPCA Walesi haru välissuhete juhataja asetäitja Claire Lawson kinnitas, et loomakaitsjad toetavad valitsuse plaani täielikult. «See on Walesi tsirkuseloomade jaoks monumentaalne päev,» sõnas Lawson väljaandele The Independent. «Lõpuks on lootust, et metsloomade nägemine meie tsirkustes jääb ajalukku.» Lawson nentis, et RSPCA on aastaid metsloomatsirkuste keelustamise eest võidelnud ning nad on tõeliselt rõõmsad, et Walesi valitsus sellise iganenud ja julma tegevuse vastu on.

Kampaaniarühmitus Animal Defenders International kiitis samuti asjade käiku ning juhatuse esimehe Jan Creameri sõnul on metsloomatsirkuste keelustamine Walesi elanike poolt juba pikemat aega oodatud muudatus ning nad loodavad, et valitsus võtab eelnõu kiirelt vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles