Walesi terjer – paras proovikivi, ent alati lõbus seltsiline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Walesi terjer on mänguhimuline, ulakas ja üdini lõbus. Koos nende omadustega on ta siiski mõnevõrra rahulikum võrreldes paljude teiste terjeritega.

See väike sell paneb su kindlasti proovile, aga seda sõna kõige paremas mõttes. Ta hoiab sind oma ärksa ja uudishimuliku loomuga alati tegusana. Ka on ta küllaltki iseseisva mõtlemisega, mis teinekord päädib pahandustega teiste koerte seltsis.

Ta vajab iga päev üht korralikku jalutuskäiku, soovitavalt rihma otsas. Küll aga võib ta vabaks lasta piirkonnas, mis on kindlalt turvaline. Ta ei pruugi alati su kutsetele vastata, kuna tal võib olla enda meelest midagi targemat teha. Kui tal igav hakkab, siis seda kipub ta peletama kaevamisega. Talle meeldib ka võrdlemisi palju haukuda.

Tema on üks nendest tõugudest, kes ei aja karva. Võhiku jaoks on ta äravahetamiseni sarnane Airedale’i terjeriga.

Kunagi oli Walesi terjer Ameerika presidendi John F. Kennedy lemmikloomaks. Täna peetakse teda Briti kennelliidu hinnangul üheks väljasuremisohus olevaks koeraks.

Walesi terjer – paras proovikivi, ent alati lõbus seltsiline!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles