Südantsoojendav: raamatukogus üksi oodanud teraapiakoerale tõttas appi terve maailm

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: John Muellner / Facebook

Teraapiakoer Sting «töötab» USA-s Minnesotas asuvas White Bear Lake raamatukogus, kus tema ülesanne on arglikke lapsi lugema julgustada. Eelmisel nädalal juhtus aga ennenägematu — Sting ootas, ent mitte ükski lugemishuviline ei ilmunud kohale.

Sting on raamatukogus abiks käinud mitu aastat ning ta on lugemist pelgavatele lastele toeks ja julgustuseks. Enne eelmist nädalat ei olnud kutsa kogu oma tööstaaži jooksul kordagi üksi lugejaid oodanud. Stingi omanik John Muellner nentis, et veebruar on aastas üks väikseima külastusarvuga kuid ning tolleks päevaks ei olnud nimekirja pandud ühtegi last. Ta lootis aga, et mõni hiline huviline ilmub sellegipoolest välja.

«Raamatukoguhoidja Ann lubas proovida publikut kohale meelitada,» sõnas Muellner. «Seega otsustasin ma Stingiga igaks juhuks siiski ootama minna.» Sting, kes on harjunud lapsi rõõmsalt vastu võtma, paistis olevat tõeliselt pettunud ja kurb. Muellner tegi koerast fotod ning postitas need Facebooki koos seletusega juhtunust. 

Mehe üllatuseks sai Sting rohkem tähelepanu, kui ta eales oodanud oleks — nädala ajaga on postitust jagatud üle saja tuhande korra ning inimesed kõikjalt üle maailma on avaldanud soovi Stingile lugema tulla. «Vastukaja on olnud meeletu,» ütles Muellner. «Selliseid üllatusi võib oodata ainult internetilt ning niivõrd palju tähelepanu on olnud heas mõttes ehmatav.»

Loomulikult on suur hulk tähelepanu endaga kaasa toonud positiivse muutuse: Stingi lugemiskalender on mitmeks kuuks täidetud ning temast on saanud staar. Selline asjade käik teeb tõenäoliselt rõõmsaks ka kutsa enda ning ta saab teha seda, mida kõige paremini oskab — oma väikseid sõpru pühendunult aidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles