Tallinnas saab alguse igakuine loomakaitseteemaline üritustesari

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valeriy Sharifulin/ITAR-TASS/Scanpix

Loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad alustab Tallinnas 22. veebruaril igakuise üritustesarjaga «Nähtamatud Loomad kutsub». Esimesel korral käsitletakse karusloomakasvatuse olukorda Euroopas.

Näitamisele tuleb ka Suurbritannia dokumentaalfilm «Klatki» (2017). Filmile järgneb arutelu, kus osaleb Nähtamatute Loomade president ja sotsioloog Kristina Mering, kes oma ülikooli lõputöö karusnahatööstusele pühendas. 

«Euroopas on juba kümme riiki karusloomafarmid keelustanud,» kommenteeris üritustesarja «Nähtamatud Loomad kutsub» korraldaja Elina Aru. «Ka Eesti parlamendis arutati eelmisel aastal kahel korral karusloomakasvanduste keelustamist, paraku positiivset otsust veel vastu ei võetud. Loodame üritusega jätkata arutelu karusloomakasvatuse probleemide ja eetilisuse kohta,» sõnas Aru. 

«Nähtamatud Loomad kutsub» on üritustesari, mille raames toimuvad filmiõhtud, arutelud, paneeldiskussioonid, praktilised ülesanded ja igasugu muud põnevat. Üritusel arutatakse globaalsete teemade üle, mis puudutavad farmiloomade kasvatamist ja selle mõju loodusele, loomadele, ühiskonnale ja inimestele. Lisaks on oluliseks teemaks põnevad alternatiivid toidutööstuses, mis puudutavad loomse toidu asendamist maitsvate ja tervislike tulevikutehnoloogia arengutega.

«Nähtamatud Loomad kutsub» üritused on põnevad, harivad ja annavad kindlasti mõtteainet nii teemaga alles tutvujale kui ka juba kogenumale teadjale. Üritused on avatud meelega ja kutsuvad üles kaasa mõtlema ega pelga erimeelseid arvamusi. 

Nähtamatud Loomad kutsub: filmiõhtu «Klatki»

22. veebruar kell 18.30

Energia avastuskeskus (Põhja pst 29)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles