Video: lõvide territooriumile jalutanud hüaan satub pingelise tagaajamise keskmesse

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Lõvid on oma elupiirkondades kardetuimad kiskjad, ent Kalahari kõrbe lõunaaladel pakuvad neile konkurentsi hüäänid. Kahe liigi vahelist võimuvõitlust ilmestab suurepäraselt vahejuhtum, mis filmiti veebruari alguses Kgalagadi rahvuspargis.

National Geographicu poolt jagatud videost on näha, kuidas üks pruun-vööthüään kõrbekuumuses vett otsib. Vihmavaeses piirkonnas on hüäänid sunnitud oma janu kustutamiseks sööma puuvilju, ent videolindile jäänud isendi eesmärk on jõuda lõvide territooriumil oleva veesilmani.

Lõvikari hoiab oma väärtuslikul veel aga silma peal ning hüaanil pole liginemisvõimalustki. Üks hüüan karjale lõvidele vastu ei saa ning seetõttu järgneb vastasseisule tagaajamine — kuus emalõvi üksi põgeneva hüääni sabas. Oma võimalusi ülehinnanud hüäänil aga veab ning tema kiired jalad võimaldavad tal karja eest põgenema pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles