Welsh corgi cardigan – sõbralik ja tore kaaslane, kellega on alati lõbus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Welsh corgi cardigan on äraütlemata lõbus tegelane, kellel pole pea mitte kunagi paha tuju.

See sell on elujõuline, vilgas ning suuteline tõeliselt pikalt vastu pidama ilma, et hetkekski väsiks. Ta ei ole kunagi närviline ega agressiivne. Võõrastega kohtudes võib ta esiti olla veidi uje, vajades harjumiseks pisut aega. Sama ei saa aga öelda teiste koertega tutvumise kohta. Siis tuleb teda suisa tagasi hoida, et ta liialt ülevoolavaks ei muutuks.

Sellise väikese koera kohta tahab ta üllatavalt palju trenni. Ideaalne oleks loomulikult karjatamine, ent piisab ka pikematest jalutuskäikudest.

Cardigani kutsikate treenimine on lihtne. Tema avatud ja sõbralik ning töine loomus soosivad kiirete tulemuste saavutamist. Peamine on hoida koerakest läbi terve treeningu pidevalt töös ning ülesande lahendamise juures.

Corgi lühikesed jalad on juba aegade algusest olnud nii-öelda sisseehitatud kaitsemehhanismiks. Need on hoidnud teda karjatamisel valusate sõralöökide eest.

Welsh corgi cardigan – sõbralik ja tore kaaslane, kellega on alati lõbus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles