Ida-Euroopa lambakoer – tasakaalukas ja lojaalne kaaslane Nõukogude Venemaalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Euroopa lambakoer on üks tasakaalukas, enesekindel ja tähelepanelik kaaslane. Ta on samas ka usaldusväärne sõber ning truu kaitsja.

Ta on äärmiselt nutikas ning lojaalne kuts, kes on suurima rõõmuga sinu parim sõber kuni surmani. Lisaks on teda ääretult lihtne treenida. Küll aga tuleb seda selli õpetama hakata juba väikesest peale. Sealjuures tuleb kohe ka selgeks teha, kes teist on peremees.

Aretatuna töökoeraks sõjaväes ning miilitsas, on talle vaja igapäevast füüsilist ja vaimset trenni. Ilma selleta ta hakkama ei saa. Eriti meeldivad talle põnevad mõtlemist vajavad ülesanded ning proovilepanevad mängud. Tema jaoks on tõeliseks maiuspalaks võimalus suvel korra mõnes veekogus ujumas käia.

Nõukogude Liidu koerte aretajail oli eesmärk luua uus lambakoera tõug. Selle saavutamiseks ristati Saksa lambakoeri kohalike tundmatu päritolu koertega.

Koerajuhid üle maa armastavad teha tööd just koos temaga, sest ta suudab teenistusülesandeid täites püsida pea täiesti liikumatult ning vait.

Ida-Euroopa lambakoer – tasakaalukas ja lojaalne kaaslane Nõukogude Venemaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles