Itaalia väikehurt – igas mõttes kompaktne versioon suursugusest hurdast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia väikehurt võib olla niivõrd õrn ja ülimalt tundlik. Samuti kipub ta olema küllaltki uje inimestega, keda ta ei tunne.

Lastega saab ta läbi suurepäraselt. Tegelikult on ta pühendunud kaaslane kogu perele. Küll aga peaksid nii lapsed kui teised koerad temaga mängima ettevaatlikult ja pigem hellalt. Liialt suures mänguhoos võib ta kogemata tugevasti viga saada. Näiteks jala murda.

Ta armastab sooja. Külma ilma ta ilmselgelt ei hinda! Ta vajab igapäevast trenni. Piisab mõõdukast jalutuskäigust või aktiivsemast mängusatsist. Kui sa viid ta regulaarselt mõnda turvalisse aiaga piiratud paika mängima, on ta su truu sõber elu lõpuni.

See väike sell on pisem versioon suursugusest hurdast. Ta jagab hurdaga enamikku peamistest omadustest ja karakteristikast. Kõige ilmsem neist on loomulikult jooksmine. Oi, kuidas ta armastab joosta!

Ta vajab regulaarset hammaste puhastamist.

Itaalia väikehurt on olemas olnud juba sajandeid. Küll aga ei oska mitte keegi täpselt öelda, kuidas ja millal ta täpsemalt alguse sai.

Itaalia väikehurt – igas mõttes kompaktne versioon suursugusest hurdast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles