Tõelised tšempionid: vaata, milliseid Guinnessi rekordeid on saavutanud kassid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Guinness World Records / Facebook

Kui pikaks võivad kasvada kasside vurrud ning kui palju maksis maailma kalleim kõuts? Lemmik toob teie ette kassid, kes on ühel või teisel põhjusel pärjatud Guinnessi rekordiomanike tiitlitega.

Kõige madalaim kass

Foto: Guinness World Records / Facebook

Oma imelühikeste jalgade eest sai 2013. aastal madalaima kassi tiitli Lilieput, kes elab USA-s Napas. Rekordiomanikuks saamise hetkel üheksa-aastase Lilieputi kõrguseks mõõdeti vaid 13,34 sentimeetrit. Lilieput on munchkin ning selle kassitõu esindajad ongi tuntud oma lühikeste jalgade poolest.

Kõige rohkem trikke ühe minuti jooksul

Austraalia kass nimega Didga tegi 2016. aastal ühe minuti jooksul lausa 24 trikki. Lisaks põrandal veeremisele ja omaniku seljas ronimisele oskab Didga sõita ka rulaga ning selle peal olles takistusi ületada.

Pikimad vurrud

Pikimate vurrude rekord kuulub meie põhjanaabritele — Soomes elava maine coon tõugu Missi vurrude pikkuseks mõõdeti 2005. aastal 19 sentimeetrit. See on pikem, kui esimeses punktis välja toodud Lilieputi kõrgus!

Kõige rohkem varbaid

Foto: HiLifeCat / Facebook

Tavaliselt on kassidel 18 varvast, ent on ka erandeid ning kõige silmapaistvamaks erandiks on Kanadas elav Paul, kellel on varbaid lausa 28 — seitse igal käpal. Kõigil tema varvastel on oma padjand, küünis ja luustik.

Pikim hüpe

Kasside kaugushüpperekordit hoiab 2013. aastast saadik enda käes USA-s elav Alley, kes tegi mõõtmiste käigus ära 182,88-sentimeetrise hüppe. 

Kõige kallim kass

Teadaolevalt müüdi suurima summa eest maha California spangled tõugu kass, kelle ostja maksis kiisukese eest 24 000 dollarit ehk umbes 19 500 eurot. Kassi reklaamis oma 1986. aasta jõulukataloogis Neiman Marcuse kaubanduskeskus ning tänu neile sai see tõug lühiajaliselt imepopulaarseks.

Uusim kassitõug

Foto: panthermedia.net / Krissi Lundgren / Scanpix

Kõige uuema kodukassitõuna tunnustatakse selkirk rexi ehk puudelkassi. Puudli nimetuse sai tõug oma tiheda ja lokkis kasuka järgi. Esimesed rexid sündisid 1987. aastal geneetilise mutatsiooni tagajärjel ning neist aretati välja tõug, kes alles viis aastat tagasi rahvusvahelise tunnustuse ning Guinnessi rekordi sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles