Maailma üksikuim konn otsib kohtingurakenduse abil armastust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Ühele armastust otsiv kahepaiksele on osaks saanud õnnetus olla oma liigi ainus teadaolev esindaja. Nüüd üritavad bioloogid talle kohtingurakendust kasutades kaaslasi leida.

Romeo, keda kutsutakse maailma üksikuimaks konnaks, sai endale hiljuti profiili kohtingurakenduses Match, et missioon talle kaaslaste leidmiseks rahastust saaks. Paariliseta kahepaikne on maailmas ainus teadaolev Sehuencase veekonn ning ta on kaaslast oodanud viimased kümme aastat. 

Nüüd on bioloogid konna paisanud veebikohtingute maailma, et tema täbarale olukorrale tähelepanu tõmmata ning koguda raha missiooniks, mille abil talle kaaslasi leida loodetakse. Romeo leidis Boliiviast 2008. aastal bioloog Arturo Muñoz. «Me teadsime juba varem, et selle konnaliigi olukord ei olnud positiivne ning seetõttu püüdsime me Romeo kinni, et ta vangistuses järeltulijaid saaks,» sõnas Muñoz. «Ent kahjuks ei leidnud me loodusest mitte ühtegi teist indiviidi.»

Sehuencase veekonna kirjeldati esmakordselt 1998. aastal ning tol hetkel oli liik Boliivias laialt levinud. Järgmise kümne aasta jooksul kahanes arvukus aga järsult ning selle põhjuseks peetakse kliimamuutusi, elupaikade kadumist ja reostust. Lisaks sellele mängivad probleemide tekitamises rolli ka Põhja-Ameerikast Boliiviasse jõudnud forellid, kes konnakulleseid söövad.

Arturo Muñoz loodab aga, et Romeo üksik eksistents saab peagi läbi ning uue otsinguretke raames leitakse talle kaaslane. Keskkonnaorganisatsiooni Global Wildlife Conservation ning kohtinguportaali Match kasutajate abiga püüab Muñoz valentinipäevaks kokku saada 12 000 eurot, et ekspeditsiooni kulud katta.

«Romeo võib praegu olla küll maailma üksikuim konn, ent tema saatus võib tänu headele inimestele dramaatiliselt muutuda,» ütles Muñoz. Kohtinguportaali Match tegevjuhi Hesam Hosseini sõnul ei ole Romeole uue kaaslase leidmine kerge ülesanne, ent konnaliigi säilimise nimel annavad nad oma parima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles