Raskelt haigele laudakassile appi tõtanud eestlased aitasid looma elu päästnud operatsiooni eest tasuda

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äpu pärast oma kõrvaoperatsiooni
Äpu pärast oma kõrvaoperatsiooni Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu/Facebook

Eelmisel nädalal jagasime õnnetu saatusega laudakassi Äpu lugu, kelle seest täielikult ära mädanenud kõrvade raviks oli vaja ette võtta kulukas operatsioon. Äput ootab ees pikk taastumisteekond, ent vähem kui nädalaga on lahkete südametega eestlased kassi toetuseks vajaliku summa kokku kogunud ning raha jääb veel ülegi. 

MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu hoole all oleva Äpu hädad ei tahtnud aga kuidagi lõppeda. Kui Äpu esmakordselt turvakodusse jõudis, avastati tema saba alt paksendid, mille näol võis tegu olla pärakupaunadest tekkinud põletikuga. 

«Äpu saba all oli haavand, mis oli pärakuga ühenduses ning tohtrite sõnul oleks opereerimine ohtlik olnud,» sõnas MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu juhatuse liige Edit Annusver. 

Seega ei jäänud turvakodu vabatahtlikel üle muud, kui haavandit pühendunult puhastada ja seda joodisalvi ja aloe veraga määrida. Haavand näitas paranemise märke, ent selle nädala alguses muutus Äpu olukord taas hullemaks ning jälle pidi kassike minema kliinikusse edasist ravi saama. 

Annusveri sõnul pole kogu vastukaja olnud positiivne ja on inimesi, kes ei näe Äpu turgutamisel mõtet. Kassi operatsioon ja järelravi osutusid oodatult kulukaks ning kliinikuarved läksid kokku maksma üle 700 euro. Viimastel andmetel oli Äpu toetuseks kokku laekunud aga üle 1000 euro ning kõnesid on tehtud ka annetustelefonidele, mille kogusumma selgub veebruari lõpus.

«Annetusi on tulnud uskumatult palju ning sellest piisab esimese operatsiooni ja järelravi eest tasumiseks ja ka sabatrauma jaoks,» rõõmustas Annusver. «Ilmselt aitab Äpu ära maksta veel mõne oma turvakodukaaslase suurema kliinikuarve.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles