Video: paraplaanerid sattusid kokku haruldase suure kaslasega (2)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Louis Stanford/Caters News/Caters News Agency/Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigis Cape Townis sattus langevarjur Louis Stanford peale karakalile, kes parajasti põõsastes saakloomaga maiustas. Kiskja ei pannud Stanfordi ja tema kaaslase lähenemist tähele ning mees sai kaunist looma lähedalt filmida.

Karakalid on territoriaalsed ja öise eluviisiga loomad, mistõttu nende nägemine vabas looduses on haruldane. «Mina ja mu sõber Iain reisisime Cape Towni, et paraplaaniga lennata,» rääkis Stanford. «Kui me stardipaika jõudsime, nägime põõsastes suurt karakali, kelle kohalolek meid hetkeks ehmataks.»

Stanford võttis kaamera välja ja asus filmima ning võimalikult vaikselt liikusid mehed loomale lähemalt. Kui karakal tulijaid lõpuks kuulis, ei lasknud ta end pikalt imetleda, vaid hiilis minema ning kadus seejärel põõsastikku.

«Me ei suutnud oma imelist õnne uskuda ning asjaolu, et karakal meid kohe lähenemas ei kuulnud, oli tõeliselt üllatav,» nentis Stanford ja lisas, et ta oli ka varem kuulnud piirkonnas luusivatest karakalidest, ent teadaolevalt polnud kellelgi võimalust neid filmida. 

Karakal jäi enne lõpliku lahkumist meeste vaatevälja umbes kümneks minutiks enne, kui ta mäetipust laskuma hakkas, vältides kavalalt läheduses liikuvaid matkagruppe. Stanfordi sõnul ei ole ta kuulnud, et karakalid inimestele ohtlikud oleks, kuid lemmikloomadel peaksid piirkonna elanikud silma peal hoidma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles