Eesti sai endale esimese tipptasemel koerte treening- ja võistlushalli

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Möödunud nädalavahetusel avati Põlvamaal Vastse-Kuustes Eesti esimene koertele mõeldud võistlushall. Koeraspordihalli suurel avamispeol peeti maha ka esimesed ametlikud võistlused.

Agility on Eestis kiiret populaarsust koguv koerasport ja meie koerad on maailmatasemel võitnud juba väga kõrgeid kohti. 2020. aastal toimuvaid agility maailmameistrivõistluseid on korraldama valitud justnimelt Eesti.

Agility Arenguseltsi eestvedaja Jaanika Lillenbergi sõnul on uus võistlushall Eesti sportlaste tulemuste tõstmiseks väga olulise väärtusega ning seda eriti eesootavate maailmameistrivõistluste valguses.

«Talvel on võistlustingimused väga külmad ja see loob koertel eelduse lihasvigastuste tekkimiseks,» sõnas Lillenberg ja lisas, et see oli sisehalli rajamise vajalikkuse üks suuri põhjuseid. Agilityga tegelevad koerad on tippsportlased ning sarnaselt inimestele peavad ka nemad korralikult treenima ja hoolikalt valitud toitu sööma.

Tipptasemel koeraspordihall on ehitatud spetsiaalselt agility spordiala treeninguteks ja võistlusteks. Halli teeb eriliseks asjaolu, et see on esimene omasarnane Eestis ja üks parimaid Baltimaades. Soojustatud hoone põrand on kaetud tiheda kunstmurukattega ning võistlusala valgustus on sobilik ka teleülekannete filmimiseks.

Avamisürituse peasponsoriks oli SPECIFIC™ koera- ja kassitoidud, kes pani välja auhinnad nii võitjatele kui ka loosiratta keerutajatele. Avamisürituse raames korraldatud agility Arenguseltsi esimene ametlik võistlus kestis kaks päeva ja võistlemas oli umbes 100 erinevat koera. Kohal oli Eesti ja Läti agilitysportaste paremik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles