Ida-Virumaalt nälgivana ja ketti aheldatuna leitud koerad unistavad uuest kodust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner / Facebook

Tänasel hallil pühapäeval tuletab end meelde Daisy-nimeline koeraplika, kes ikka veel kodu ja seda päris oma inimest ning peret pikisilmi ootab. Inimene on Daisy sõber ning eriti armsaks on Daisyle lapsed.

« Valvuriks ta kohe kindlasti ei sobi, sest inimene on ta suurim sõber ja ei oma vähimatki tähtsust kas too tuleb heade või halbade kavatsustega,» kirjutab Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) juhatuse liige ja loomaaktivist Heiki Valner oma blogis. Daisy, nagu kõik päästetud koerad ikka, on steriliseeritud, vaktsineeritud ja kiibistatud.

«Teiste koertega saab Daisy väga hästi läbi. Kassidega kokku ei soovita siiski lasta, sest nood on tema arust Saatanast ning neid ta kohe kuidagi ei suuda rahule jätta.» Võimalik, et aktiivne ja liikumist armastav kutsa soovib lihtsalt mängida.

Daisy ei pirtsuta ka toiduga ning sööb kõike, mida talle pakutakse. «Mineviku pärand, ei muud,» nentis Valner. «Daisy nimelt leiti koos oma sõbra Luckyga Ida-Virumaalt ketti aheldatuna ning ülinälginuna. Tegemist on taas ühe «totaalse muutumise» musternäitega, keda pärast ELL-i sekkumist ilmselt isegi endine peremees enam ära ei tunneks. Küllap on ta seetõttu ka väikestviisi vargatüdruk, kes ripakil oleva toidu ja muu nänni pihta paneb. Sellega teate nüüd ka arvestada.»

ELL loodab, et koos elanud koeri ei tule lahutada ning parimal juhul saaksid nad uude koju üheskoos. Valneri sõnul püüavad nad siiski realistid olla ning tegu ei ole kivisse raiutud nõudega. 

Daisy asub Loomakaitse Liidu hoiukodus Läänemaal. Loovutustasu on 60 eurot, mis on vaid kümnendik tema päästmisega seotud kuludest. Kui Daisy sulle silma jäi, kirjuta talle aadressil info@loomakaitse.eu või helista numbril 53 463 593.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles