Lõuna-Carolina loomaaias elab saripõgenejast orangutan

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

12-aastane Sumatra orangutan Kumar on tõeline pahandusetegija, kelle spetsialiteediks on saanud oma aedikust põgenemine. Selliste vingerpusside tõttu on teda võrreldud ka kuulsa mustkunstniku Houdiniga.

Kumari viimane katse aedikust välja saadas lõppes sellega, et ta ronis orangutanimaja katusele ning istus seal ligi 20 minutit. Greenville'i loomaaeda kolis ta 2015. aastal ning selle aja jooksul on ta välja saanud kolm korda. 

Esimesel korral otsustas Kumar oma aediku metallvõrku närima hakata ning kui osa traadist purunes, liigutas Kumar teisi traate ringi seni, kuni aias oli tema läbi mahtumiseks piisavalt suur auk.

Teisel korral püüdis Kumar muljet avaldada emaorangutan Lanale. Ta ronis taas aedikust välja, leidis kuskilt pikendusjuhtme ning tõi selle Lanale. Kingitus jättis aga Lana külmaks. 

Kolmas ja viimane vahejuhtum leidis aset mõned päevad tagasi, kui tema aedikut ümbritsevat metallvõrku parandati. Töömehi hoolikalt jälgiv leidis koha, kus võrk nõrgalt kinnitatud oli, tiris selle lahti ning puges välja. Kui primaat lõpuks kinni püüti, kutsuti ehitajad tagasi ning nood kindlustasid võrku veelgi.

Orangutane peetakse väga intelligentseteks ning need pika karvaga primaadid elavad looduses vaid Sumatral ja Borneol. Kumar on Greenville'i loomaaia üks tõmbenumbreid ning loomaaia administraatori Jeff Bullocki sõnul on tegu kavala ja tugeva inimahviga. «Me oleme üpriski kindlad, et Kumaril ei ole enam põgenemisvõimalust,» ütles Bullock. «Kuid me oleme ka varem nii arvanud ja ta on meid taas ninapidi vedanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles