Hiina värskeimaks südametemurdjaks on ennast pühendunult pesev hiidpanda

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Hiidpandad on teadagi hiinlaste au ja uhkus ning kõike, mida nad teevad, nähakse tõelise ilmaimena. Sellegipoolest on oma liigikaaslastest peajagu üle tõusnud panda nimega Erxi, kes isiklikku hügieeni väga tõsiselt võtab.

Shandongi provintsis asuvas Jinani loomaaias elav Erxi on oma pesemisele niivõrd pühendunud, et kasib alati puhtaks nii oma kere, pea kui ka näo ning seda pea iga päev. Pandapoissi ei heiduta ka talvekülmad ning isegi krõbedama ilmaga jätkab ta oma rituaale hoolega.

Jinani pandatalitaja sõnul on selline käitumine täiskasvanud hiidpandade seas vägagi haruldane, sest neid huvitavad üldjuhul vaid söömine ja magamine. Just seetõttu ongi Erxist saanud loomaaiakülastajate lemmik, keda kõik alati rõõmuga jälgivad.

Pandaaedikut jälgiva turvakaamera vaatevälja sattusid toredad kaadrid Erxi «vanniskäigust» ning neist on tõepoolest aru saada, kui palju karu puhtusest hoolib. Vaata armsat videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles