Südametu autojuht jättis Tartumaal alla aetud metskitse tee äärde surema

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner/Eesti Loomakaitse Liit/Facebook

Eestimaa Loomakaitse Liidu juhatuse liige ja loomaaktivist Heiki Valner jagas täna kurba vahejuhtumit Tartumaal Kambjas alla aetud metskitsest. Autojuhti looma olukord ei huvitanud ning ta sõitis päästjatele teatamata minema. 

«Lugu juhtus hetk tagasi Kambja vallas, Raanitsa bussipeatuse lähistel,» kirjutas Valner Facebookis. «Kitsekese õnneks kiirustas Ülenurme tööle ka Reelika, kes ei pidanud paljuks kinni pidada, et looma seisundit uurida. Seejärel helistas ta juba mulle.»

Lahtiste luumurdudega kitse vigastused olid niivõrd suured, et päästa polnud enam midagi — kohale oli vaja kutsuda jahimees, kes vaese looma piinad lõpetaks. 

«Elame kiires maailmas, aga leidke see aeg ja pidage vähemalt kinni, kui olete mõne looma või linnu alla ajanud. On see palju palutud? Helistage ja otsige abi ning tundke ka huvi, millal jahimees kohale jõuab? Ärge leppige vastusega, et «me anname teate edasi ning loodame, et ehk mõni jahimees saab kunagi ära käia ja vaesekese piinad lõpetada». See pole mingi vastus 21. sajandi arenenud riigis.»

Valner paneb inimestele ka südamele, et metsloomadega juhtunud õnnetuste puhul tuleks neist kindlasti teada anda keskkonnainspektsiooni lühinumbril 1313 või võtta ühendust Eestimaa Loomakaitse Liiduga telefonil 53 230 230 või info@loomakaitse.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles