Kohutav olukord: politsei avastas neljalapselise pere kodust üle 500 halvas seisus looma (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Samantha Myers/KCRG-TV9

Ameerikas Iowa osariigis asuva Vintoni linnakese politsei ning loomakaitsjad said eile šokeeriva vaatepildi osaliseks — ühe pere elamusse oli kokku kogutud rohkem kui 500 looma, kellest paljud olid surnud või hinge vaakumas.

Kohaliku aja järgi teisipäeva hommikul võtsid Vintoni politseinikud ning ehitusinspektor ette visiidi majja, kus naabrite poolt saadetud vihjete järgi elasid «ohtlikud ja kahtlased» loomad. Majast ning selle kõrval seisvast garaažist leidsid ametnikud sadu loomi — jäneseid, rotte, hiiri, siile, tšintšiljasid, kilpkonnasid, kalasid, linde, hamstreid, merisigu ning ühe kuningpüütoni. Esialgsetel andmetel oli loomi umbes 500, kuid päästjate arvates võib neid kokku olla ligi 1000. Loomade omanik, majas oma nelja lapsega elav Babs Galkowski, ei osutanud võimudele mingisugust vastupanu ning vaatas vaikides pealt, kuidas loomad ära viidi. Naine nentis vaid, et tal oli kõik kontrolli all ning leidis, et ei teinud midagi valesti. Hoonest leiti ka surnud loomi, kes olid õhu kätte mädanema jäetud või külmikusse pandud. Galkowski sõnul pidid korjused minema toiduks teistele loomadele.

Vabatahtlikud loomapäästjad kolmest eri organisatsioonist veetsid loomi ära viies terve päeva. Kohaliku loomaarsti sõnul olid paljud loomad alatoidetud, vedelikupuuduses ning elasid kohutavates ja räpastes tingimustes. «See on vale ja ebainimlik,» sõnas organisatsiooni Cedar Valley Humane Society juhataja Preston Moore. «Mitte ükski loom ei tohiks sellises keskkonnas olla. See ei ole vastuvõetav.» Moore lisas, et Galkowski viis loomade peal ise läbi kastreerimisi ja steriliseerimisi. Naine seda ei kinnitanud. 

Kuna juhtum on värske, ei ole veel otsustatud, mida loomakogujaga ette võtta. Galkowski ise plaanib aga asja kohtusse anda, et oma loomad tagasi saada. «Ma ei tea, miks seda tehakse — mulle ei ole antud ühtegi mõjuvat põhjust,» kurtis naine. «Minu laste elu ja rõõm võeti neilt julmalt ära.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles